SAMEN op AT5

SAMEN op AT5

link naar AT5 artikel

Afsplitsing van ouderenpartij meldt zich voor gemeenteraadsverkiezingen

Amsterdam wordt een interessant strijdveld tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Na DENK, Forum voor Democratie en Sylvana Simons’ BIJ1 aast nog een nieuwkomer op raadszetels: SAMEN.

SAMEN staat voor Samen Alle Mensen Eén Nederland, en is een afsplitsing van de Partij van de Ouderen (PvdO). Volgens fractielid Frits Koppers wordt er nog gewerkt aan een verkiezingsprogramma. ‘We blijven ons bekommmeren om ouderen, maar ons verkiezingsprogramma bevat ook punten om jong en oud te verbinden, ongeacht afkomst of religie’.

De PvdO heefteen zetel behaald in de gemeenteraad, maar ook in de bestuurscommissies Zuid, Nieuw-West en Noord. Met de oprichting van SAMEN, raakt PvdO haar invloed in de bestuurscommissies in stadsdeel Zuid en Nieuw-West kwijt. Die leden vertrekken namelijk naar de nieuwe partij.

50PLUS
Behalve de lokale partijen, wil ook 50PLUS meedingen naar de stem van de oudere Amsterdammer. Of de partij daadwerkelijk mee gaat doen met de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam, valt nog te bezien. Het is nog niet helder of de partij van Henk Krol genoeg geschikte kandidaten heeft gevonden.

Volgens Frits Koppers zijn er nog wel gesprekken geweest met PvdO en 50PLUS  om een (politieke) vuist te maken voor ouderenwelzijn. ‘We werden achterop de lijst gezet van 50PLUS. Een onverkiesbare plek, terwijl wij het netwerk al jaren opbouwen. Daar hebben we voor bedankt’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: