SAMEN uit 50plus

SAMEN uit 50plus

De 50plus partij wilde vanaf hun oprichting niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen ondanks de brede oproep en discussie vanuit haar leden. Het bestuur kwam haar leden tegemoet door hen toe te staan om lokaal een partij op te richten.  Een verdere toezegging van het partij bestuur was dat de 50plus partij bij deelname aan gemeenteraadsverkiezingen in de toekomst niet met bestaande, zittende ouderen partijen de concurrentie zou aangaan maar waar nodig in overleg te gaan om gezamenlijk tot een samenwerking tussen de partijen te komen.

Op basis van deze toezegging is in  2012 door een aantal bestuurders, waaronder N. Koebeer en Y.K. Ng, van de 50plus Noord-Holland het initiatief ingezet om tot de oprichting van een partij te komen om op 19 maart 2014 deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen te Amsterdam. Ng stelde voor om de partij Wijs Met Ouderen te noemen. Deze naam is tijdens de oprichting na diverse goede betogen van dhr. B. Frank omgezet naar Partij van de Ouderen. Het kleine kernbestuur zou na de verkiezingen uitgebreid gaan worden met de gekozen leden.

De PvdO heeft met een ongekend succesvolle campagne in 2014 zetels behaald in de gemeenteraad en de bestuurscommissies Nieuw-West, Noord en Zuid. De bestuurscommissies hebben de afgelopen jaren in onderling overleg hun standpunten succesvol naar voren kunnen brengen. Het contact met de gemeenteraadsfractie verliep moeizaam en de samenwerking is op 22 augustus 2016 definitief verbroken.

Voorafgaand aan deze periode heeft F. Koppers als penningmeester van het 50plus bestuur van N-Holland vele gesprekken gevoerd om bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 als PvdO bestuurscommissies samen met de 50plus op te trekken volgens het eerder toegezegde 50plus protocol waarin de zittende en ervaren bestuurscommissieleden een leidende rol krijgen. Dit heeft geresulteerd in een voordracht voor Amsterdam om als 50plus met de verkiezingen mee te doen:   lees hier de oproep (#77) aan de leden . Niet alleen brak 50plus de belofte aan beoogd lijsttrekker Ng, maar kwam het in oktober tegen de eerder gemaakte afspraken en beloftes in met een compleet nieuwe concept kandidaten lijst. Dit werd op 13 oktober versterkt met een dedain en bezijdens de waarheid gesteld artikel waarin de initiatiefnemers van de PvdO gedegradeerd werden tot “van dit soort overstappers”.   De PvdO bestuurscommissieleden beoogden met het ingezonden artikel in het Parool om het 50plus hoofdbestuur tot orde te manen en beroepten zich op de gedane toezeggingen.

De breuk was onherroepelijk nadat bleek dat overleg met de PvdO bestuurscommissieleden bij de 50plus hoofdbestuur als niet ter zake doende afgehandeld werd. De bestuurscommissieleden Koebeer, Koppers en Ng hebben hun lidmaatschap bij de 50plus partij opgezegd en hebben gezamenlijk besloten om met de politieke partij SAMEN Alle Mensen Één Nederland hun werkzaamheden in de politiek voort te zetten en onder de afgekorte naam SAMEN aan de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 mee te doen. 

Recentelijk blijkt dat 50plus zich niet alleen in Amsterdam niet aan zijn oorspronkelijke woord houd, maar ook bijvoorbeeld in Eindhoven of Venlo

Eén gedachte over “ SAMEN uit 50plus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: